Supersonicul românesc a zburat, pentru prima oară, deasupra Mării Negre

560
Supersonicul românesc a zburat, pentru prima oară, deasupra Mării Negre - iar111-1317206337.jpg
Cabina avionului supersonic IAR-111 Excelsior a fost testată de Asociația Română pentru Cosmonautică și Aeronautică (ARCA), în zbor, luni, deasupra Mării Negre, în cadrul Misiunii 6, evenimentul realizându-se cu succes, au declarat reprezentanții ARCA.
Rezultatele misiunii vor fi comunicate mâine, de la ora 11.00, în cadrul unei conferințe de presă organizată în București, relatează Mediafax.ro.
Pe 19 septembrie, ARCA a anunțat că a finalizat simulările aerodinamice pentru avionul supersonic IAR-111, un aparat destinat lansării rachetei spațiale Haas II pentru competiția de astronautică Google Lunar X Prize. Acesta va fi primul avion supersonic românesc care va fi utilizat și pentru dezvoltarea tehnologiilor pentru turismul spațial.
Programul ARCA pentru Competiția Google Lunar X Prize este finanțat cu surse exclusiv private, având programat primul zbor în toamna anului 2012. ARCA a decis să nu comunice deocamdată valoarea programului.
Asociația Română pentru Cosmonautică și Aeronautică (ARCA) este o organizație non-guvernamentală, care dorește să câștige competiția Google Lunar X Prize și să lanseze în cosmos prima rachetă românească capabilă să transporte un cosmonaut.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6628 secunde