EUROPA SUB NĂMEȚI!

SUNT AȘTEPTATE VISCOLE ȘI NOI CĂDERI MASIVE DE ZĂPADĂ!

320
SUNT AȘTEPTATE VISCOLE ȘI NOI CĂDERI MASIVE DE ZĂPADĂ! - blizzard4650x435-1519892204.jpg

Articole recomandate

Noi căderi masive de zăpadă și viscole sunt așteptate joi în Europa în cadrul unui front siberian care a afectat continentul. În România două persoane au decedat din cauza frigului, scrie AFP, preluată de News.ro.

Numeroase școli s-au închis iar agențiile meteorologice anunță că vremea rece va continua. În ultimele șase zile, au murit aproximativ 48 de persoane din cauza frigului iar drumurile înghețate au cauzat numeroase accidente.

Recent, un bărbat de 60 de ani a murit după ce a căzut într-un lac în Londra iar un patinator olandez s-a scufundat după ce gheața s-a crăpat în satul Hank.

În România, două persoane au decedat din cauza frigului, la fel ca în Italia, Serbia și Slovenia, notează AFP. În Polonia numărul victimelor este de 18 persoane, în Cehia șase, cinci în Lituania iar în Franța și Slovacia au murit patru oameni.

Frontul siberian, supranumit "Bestia din est" în Marea Britanie și "Ursul siberian" de olandezi, a acoperit cu zăpadă regiuni importante ale Europei și a creat haos în rețelele de transport.

În Scoția, după ce sute de persoane au rămas blocate pe o autostradă peste noapte, liderul Partidului Național Scoțian a declarat: "Este o situație foarte dificilă, dar facem tot ce este posibil".

Oamenii străzii reprezintă majoritatea dintre cei care au murit iar orașe de-a lungul Europei au deschis adăposturi de urgență pentru persoanele care dorm pe străzi. În Germania, asociația națională pentru oamenii străzii, a făcut apel către adăposturi să rămână deschise și în timpul zilei. "Poți muri din cauza frigului și în timpul zilei", a spus liderul asociației, Werena Rosenke.

Autoritățile au făcut de asemenea apel la oameni să aibă grijă de rudele și vecinii în vârstă după ce o femeie de peste 90 de ani din Franța a fost găsită înghețată în fața casei sale.

În Paris, peste 50 de parlamentari regionali urmau să petreacă noaptea de miercuri pe străzi, protestând față de "privarea de demnitate" a celor care



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3761 secunde