Summit Trump-Kim. China salută începutul unei noi istorii

152
Summit  Trump-Kim. China salută începutul unei noi istorii - summit-1528806453.jpg

Articole recomandate

China, principala aliată a Coreei de Nord, a salutat, ieri, summitul de la Singapore dintre președintele american Donald Trump și liderul nord-coreean Kim Jong Un, făcând din nou apel la o denuclearizare totală a țării vecine, informează AFP.

"Faptul că cei mai înalți lideri ai celor două țări au luat loc unul lângă altul pentru negocieri de la egal la egal are o semnificație importantă și constituie începutul unei noi istorii", a declarat ministrul chinez al afacerilor externe, Wang Yi.

"China salută acest fapt și își aduce sprijinul", a adăugat ministrul, întrebat dacă Beijingul a fost marginalizat de apropierea dintre Washington și Phenian. "Este vorba de un obiectiv la care am sperat și pentru care am lucrat", a spus el.

La Beijing, Wang a pledat pentru o denuclearizare totală, după cum cer și Statele Unite. "În același timp, trebuie să existe un proces de pace pentru peninsula coreeană, pentru a rezolva îngrijorările rezonabile ale Coreei de Nord în materie de securitate", a subliniat ministrul chinez.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3422 secunde