SUA vine cu măsuri drastice în legătură cu migrația

154
SUA vine cu măsuri drastice în legătură cu migrația - sua-1565725169.jpg

Articole recomandate

Departamentul pentru Securitate Internă (DHS) din SUA a prezentat, ieri, o nouă regulă, conform căreia sute de mii de imigranți prea săraci ar putea să nu primească vize de intrare și dreptul de reședință permanentă, transmite Reuters.
Noua reglementare, promovată de Stephen Miller, principalul consilier al președintelui Donald Trump pentru politica de migrație, va intra în vigoare pe 15 octombrie. Vor fi respinse cererile de vize temporare sau permanente ale celor care nu au venituri suficiente, care beneficiază de ajutoare sociale, bonuri pentru alimente, locuințe sociale sau asistență medicală în cadrul programului Medicaid.


Obiectivul este garantarea autosuficienței imigranților, astfel încât aceștia "să nu depindă de resursele publice pentru satisfacerea nevoilor, ci să se bazeze pe propriile capacități, pe resursele membrilor de familie, ale sponsorilor și ale organizațiilor private", explică o notă publicată în Federal Register, jurnalul oficial al guvernului Statelor Unite.


Ken Cuccinelli, directorul interimar al Serviciilor pentru Cetățenie și Imigrare ale SUA, a arătat într-un interviu difuzat luni de Fox News că "principiul călăuzitor este o valoare americană veche și anume autosuficiența", iar pe termen lung noua reglementare "va avea și avantajul protecției contribuabililor, prin asigurarea că aceia care imigrează în această țară nu vor deveni poveri publice, că pot sta pe propriile picioare, așa cum au făcut și imigranții din trecut".


Reglementarea derivă din Legea Imigrației din 1882, conform căreia guvernul poate să refuze să acorde viză oricărei persoane care prezintă riscul de a deveni o "povară publică", explică Reuters. În ultimii ani, autoritățile de resort au respins cererile de viză ale celor care ar fi urmat să depindă în primul rând de asistența guvernamentală.


Reforma se încadrează în eforturile președintelui Donald Trump de a reduce migrația - atât legală, cât și ilegală - pe care o consideră una dintre cele mai importante probleme ale mandatului său la Casa Albă. Modificarea regulilor privind ajutoarele ar putea fi cea mai drastică măsură a administrației Trump în domeniul migrației, apreciază agenția, care menționează că susținătorii drepturilor imigranților au criticat planul guvernului, argumentând că reprezintă o modalitate de a ocoli Congresul.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7568 secunde