SUA: Trump vrea să interzică mecanismele care transformă armele semiautomate în arme automate

104
SUA: Trump vrea să interzică mecanismele care transformă armele semiautomate în arme automate - trumpbun-1519219456.jpg

Articole recomandate

Președintele american, Donald Trump, și-a exprimat, ieri, dorința de a interzice mecanismele cunoscute sub numele de "bump stock", utilizate de autorul atacului de la Los Angeles care permit unei puști să tragă în rafale aproape automate, relatează AFP.

"Am semnat o directivă cerând Departamentului Justiției să propună reglementări cu scopul de a interzice toate mecanismele care transformă arme legale în puști automate", a declarat Donald Trump, în contextul în care un atac armat la un liceu din Florida a relansat dezbaterea recurentă despre armele de foc în Statele Unite.

"Aceste texte urmează să fie definitivate în viitorul apropiat", a adăugat președintele SUA cu prilejul unei ceremonii de acordare a unor distincții la Casa Albă.

După atacul armat de la Las Vegas, care a făcut 58 de morți în octombrie 2017, Casa Albă, aleși republicani, dar și, fapt rar, National Rifle Association (NRA), puternicul lobby al armelor de foc, și-au exprimat părerea că aceste mecanisme trebuie supuse unui control mai strict. Cinci luni mai târziu însă nimic nu s-a mișcat pe această temă în Congres.

Dispozitivul "bump stock" este o magazie amovibilă care utilizează energia reculului unei arme pentru a imprima o mișcare de du-te-vino extrem de rapidă puștii, ale cărei proiectile se reîncarcă în același ritm.

Atacatorul din Las Vegas, care avea 12 puști echipate cu un asemenea mecanism, a reușit în acest fel să tragă până la nouă gloanțe pe secundă, mai scrie AFP.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5085 secunde