Ministrul de Externe iranian, Mohammad Javad Zarif:

"SUA trebuie să respecte acordul nuclear și să înceteze terorismul economic"

160

Articole recomandate

Ministrul de Externe iranian, Mohammad Javad Zarif, a declarat, ieri, că, dacă Washingtonul dorește o întâlnire cu Teheranul, trebuie mai întâi să respecte acordul nuclear din 2015 și să înceteze terorismul economic împotriva poporului iranian, transmite Reuters. 


Tensiunile dintre Teheran și Washington s-au amplificat după ce președintele american Donald Trump a retras SUA din acordul încheiat în 2015 între marile puteri și Iran, reimpunând ulterior sancțiuni tot mai drastice. 


În replică, Teheranul a început să se abată treptat de la prevederile acordului și a amenințat cu noi încălcări ale acestuia în septembrie dacă nu îi vor fi ridicate sancțiunile. 


"Statele Unite sunt angajate într-un război economic împotriva poporului iranian și pentru noi nu va fi posibil să intrăm în discuții cu Statele Unite dacă nu vor înceta să impună un război și să se implice în terorism economic împotriva poporului iranian", le-a declarat Zarif reporterilor, ieri, la Kuala Lumpur, după discursul ținut cu prilejul unui forum privind securitatea în lumea islamică.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2873 secunde