SUA suspendă pentru 30 de zile intrarea persoanelor care au călătorit recent în Europa

229
SUA suspendă pentru 30 de zile intrarea persoanelor care au călătorit recent în Europa - sua-1584034814.jpg

Articole recomandate

Președintele american Donald Trump a anunțat, miercuri, suspendarea pentru 30 de zile a intrării în SUA a persoanelor care au călătorit recent în Europa, cu excepția cetățenilor americani, o măsură dură care vizează limitarea răspândirii epidemiei cauzate de noul coronavirus, transmite AFP. 


"Am decis să trecem la acțiuni ferme, dar necesare pentru a proteja sănătatea și bunăstarea tuturor americanilor", a anunțat Trump, în timpul unui discurs oficial rostit din Biroul Oval al Casei Albe. 


"Pentru a împiedica intrarea unor noi cazuri în țara noastră, voi suspenda toate călătoriile provenind din Europa către SUA pentru următoarele 30 de zile", a adăugat liderul american, care și-a exprimat regretul că Uniunea Europeană nu a luat măsurile de precauție. 


Măsura, care va intra în vigoare, vineri, la miezul nopții, ora Washingtonului (sâmbătă, ora 04.00 GMT), va viza orice persoană care a fost în interiorul spațiului Schengen (din care fac parte 26 de țări europene între care se aplică libertatea de mișcare) în interval de 14 zile înaintea încercării de a intra pe teritoriul SUA. 


Restricțiile includ, de asemenea, excepții importante pentru anumite persoane ce dețin viză de intrare în SUA și pentru numeroase persoane cu o legătură familială cu un cetățean sau rezident american. 


Bilanțul epidemiei în SUA a ajuns, miercuri, la 37 de decese, dintre care 29 în statul Washington, în timp ce numărul cazurilor confirmate de infecție cu noul coronavirus a depășit 1.300. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4972 secunde