SUA și trei țări sud-americane vor coopera împotriva terorismului

de Cuget Liber Luni, 22 Iulie 2019 92
Statele Unite și trei țări din America de Sud vor stabili un mecanism regional de securitate pentru combaterea criminalității și a terorismului, a anunțat ministrul argentinian de Externe, Jorge Faurie, după o întâlnire cu secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, vineri, transmite DPA.

Mecanismul grupând Argentina, Brazilia, Paraguay și SUA va facilita „coordonarea politică și diplomatică a eforturilor în lupta împotriva activităților ilicite din regiune, precum și a posibilelor legături cu criminalitatea transnațională și finanțarea terorismului”, a spus Faurie.

Anunțul a venit în timp ce SUA au oferit o recompensă de până la 7 milioane de dolari pentru informații care să conducă la localizarea unui presupus agent Hezbollah responsabil pentru un atac asupra unui centru al comunități evreiești din Buenos Aires, care s-a soldat cu 85 de morți în 1994.

Salman Raouf Salman, cunoscut și sub numele de Samuel Salman El Reda, este un lider al Organizației de Securitate Externă a Hezbollah, care este responsabil de „planificarea, coordonarea și executarea de atacuri teroriste în întreaga lume”, a spus Departamentul de Stat. „Nu doar conduce și sprijină activități teroriste în Emisfera Occidentală, dar a și fost implicat în comploturi în întreaga lume”, adaugă acesta. 

Taguri

Alte ştiri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei