SUA și Japonia au efectuat cu succes un test al sistemului Aegis

139
SUA și Japonia au efectuat cu succes un test  al sistemului Aegis - sua-1536846099.jpg

Articole recomandate

SUA și Japonia au efectuat cu succes un test al sistemului Aegis de apărare balistică al Japoniei, au anunțat oficiali americani din sfera apărării, într-un comunicat citat de Reuters.

Testul sistemului Aegis, fabricat de Lockheed Martin, "asigură încredere în viitoarea capacitate a Japoniei de a răspunde amenințărilor crescânde din regiune", a declarat Samuel Greaves, directorul Agenției americane de apărare antirachetă (MDA).

Japonia a decis anul trecut să-și extindă capacitățile de apărare antirachetă cu sistemul Aegis fabricat de SUA, având în vedere pericolul reprezentat în opinia sa de rachetele nord-coreene.

Tokyo are rezerve față de promisiunile nord-coreenilor de a renunța la programele de arme nucleare și balistice și consideră că Phenianul constituie principala amenințare pentru securitatea sa, chiar dacă președintele american Donald Trump s-a angajat să obțină progrese în direcția denuclearizării. Totodată, Trump a îndemnat Japonia să cumpere mai multe echipamente militare americane și alte bunuri din SUA.

"Suntem angajați să ajutăm guvernul nipon să-și modernizeze capacitatea națională de apărare antirachetă în fața amenințărilor emergente", a menționat Greaves. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7331 secunde