SUA: ​12 agenți ai serviciilor secrete ruse, inculpați pentru ingerințe în scrutinul prezidențial din 2016

114
SUA: ​12 agenți ai serviciilor secrete ruse, inculpați pentru ingerințe în scrutinul prezidențial din 2016 - vot-1531536205.jpg

Articole recomandate

Departamentul american al Justiției a inculpat, vineri, 12 agenți ai serviciilor de informații ruse suspectați de atacuri cibernetice comise în timpul scrutinului prezidențial desfășurat în Statele Unite în 2016, informează Mediafax citând agenția Associated Press.


Acuzațiile au fost anunțate de Rod Rosenstein, procuror general adjunct, și sunt parte a investigației care vizează ingenrințele Rusiei în scrutinul prezidențial din Statele Unite.


Agenții ruși sunt acuzați de accesarea neautorizată a rețelei informatice a Comitetului Național Democrat, a Comitetului democrat din Congres și a serverelor echipei de campanie a candidatului democrat la președinție, Hillary Clinton. Informațiile sustrase ilegal au fost difuzate cu câteva săptămâni înaintea scrutinului prezidențial din noiembrie 2016.


"Internetul le permite adversarilor externi să atace americanii în moduri noi și neașteptate", a declarat Rod Rosenstein.


"Alegerile libere și corecte necesită eforturi și generează dispute, astfel că vor fi mereu adversari care încearcă să amplifice disputele interne pentru a genera confuzie, clivaje și pentru a ne controla", a subliniat oficialul american.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8257 secunde