SUA rămân angajate în îmbunătățirea statului de drept în România

92
SUA rămân angajate în îmbunătățirea statului de drept în România - 1-1593711286.jpg

Articole recomandate

SUA rămân angajate în îmbunătățirea statului de drept în România, să asigure suveranitatea și securitatea României și să creeze oportunități pentru toți românii, să prospere, a declarat, joi, ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman, la recepția de Ziua Independenței, informează Agerpres.


"Avem un Parteneriat Strategic angajat în domeniile securității, democrației și prosperității economice comune. Azi, relația noastră este mai puternică decât oricând. SUA rămân angajate în îmbunătățirea statului de drept în România, să asigure suveranitatea și securitatea României și să creeze oportunități pentru toți românii, să prospere. Acum este momentul pentru românii care au emigrat să se întoarcă acasă și să clădească un viitor mai bun pentru toți", a afirmat diplomatul, la evenimentul la care au participat președintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban.


El a amintit de colaborarea România-SUA în domeniile militar, energetic, dar și recent, în combaterea pandemiei COVID-19.


"Suntem dedicați să susținem redresarea economică a României și să asigurăm securitatea economică. Ne-am unit forțele în combaterea corupției și am completat eforturile pornite de patrioții români care au răsturnat regimul comunist, acum 30 de ani. SUA sunt dedicate să își folosească toate resursele din domeniu, pentru a susține statul de drept și lupta anticorupție și traficul de persoane", a punctat Zuckerman.


Totodată, diplomatul american a făcut un apel la "vigilență".


"Trebuie, de asemenea, să rămânem vigilenți la adversarii noștri care încearcă să profite de situația prezentă, pentru a submina libertățile noastre (...) Eforturile de a perverti piețele libere, societățile democratice și folosirea de tehnologii care nu sunt de încredere nu trebuie tolerate. Influențele maligne ce au ca scop destabilizarea și oprirea României din a atinge adevăratul său potențial economic trebuie să fie refuzate", a punctat el.


În cadrul discursului săi, Zuckerman a amintit faptul că s-a născut în România, iar părinții săi au emigrat, în perioada comunismului.


"Eu însumi, cu modestie, sunt azi, în fața dumneavoastră, exemplu al măreției Americii, o țară în care fiul a doi emigranți, care au avut curajul de a sacrifica totul pentru libertate, a avut ocazia de a se întoarce ca ambasador al Statelor Unite", a spus el.


În final, ambasadorul a făcut un apel la curaj și apărarea democrației.


"Vă rog pe cei ce mă ascultați în seara aceasta să fiți curajoși, să apărați libertatea și democrația, să vă asigurați că flacăra libertății strălucește în România și în lumea întreagă. Vă rog pe toți să credeți în propriile forțe și într-o Românie mai bună, vă rog pe toți să faceți fapte mari. Am repetat în mai multe rânduri: poporul român nu are un prieten mai bun decât Statele Unite iar Statele Unite nu au prieten mai bun decât România", a spus ambasadorul SUA la București.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6915 secunde