Mike Pence, după întâlnirea cu Maia Sandu:

"SUA, partener strategic pentru transformarea democratică a Republicii Moldova"

171

Articole recomandate

Vicepreședintele SUA, Mike Pence, s-a întâlnit, miercuri, cu premierul Republicii Moldova, Maia Sandu, și cu ministrul de Interne, Andrei Năstase. În cadrul întâlnirii care a avut loc la Casa Albă, cei trei oficiali au discutat despre îmbunătățirea situației economice în Republica Moldova și despre securitatea energetică, relatează agenția Unimedia, consultată de Agerpres. 


Mike Pence a reiterat sprijinul Statelor Unite pentru noul guvern al Republicii Moldova și a transmis că Washingtonul va rămâne în continuare angajat în eforturile de reformare a statului. Aceste eforturi presupun numirea la timp a unui procuror general independent, reformarea legislației care să poată asigura independența instituțiilor guvernamentale, măsuri anticorupție eficiente și procese electorale libere și corecte, la scrutinul din 20 octombrie 2019. 


Într-o postare pe Twitter, oficialul american a declarat că se simte onorat să-i întâlnească pe Maia Sandu și Andrei Năstase, notând totodată că SUA sunt "alături de poporul moldovean în eforturile de a construi un viitor prosper și sigur". 


"Suntem alături de voi, Statele Unite ale Americii vor continua să fie un partener strategic pentru transformarea democratică a Moldovei", i-a transmis Mike Pence premierului Maia Sandu, potrivit unui comunicat emis de guvernul de la Chișinău. 
La rândul ei, Maia Sandu a reiterat că un stat funcțional, în interesul cetățenilor, și demontarea sistemului corupt vor fi sarcini de bază ale Executivului, se mai arată în același text, ce precizează de asemenea că premierul a solicitat sprijinul autorităților americane, inclusiv al FBI, CIA și Departamentului de Justiție, în investigarea dosarului furtului bancar, precum și înghețarea activelor de pe teritoriul SUA ale persoanelor implicate în furt. Vicepreședintele Mike Pence a declarat că autoritățile SUA vor analiza cererea Moldovei de a investiga acest caz. 


Maia Sandu a subliniat că integrarea europeană rămâne obiectivul de bază al Executivului, iar cooperarea cu SUA, în mai multe domenii, inclusiv în sectorul apărării și al securității, este o prioritate strategică pentru Republica Moldova. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6238 secunde