SUA nu va colabora cu Rusia în Siria până când aceasta nu-și va schimba strategia

67
SUA nu va colabora cu Rusia în Siria până când aceasta nu-și va schimba strategia - rusia-1444231103.jpg

Articole recomandate

Statele Unite nu vor coopera cu Rusia în Siria, atât timp cât strategia Moscovei este greșită și continuă să aibă și alte ține în afară de pozițiile Statului Islamic, a declarat ministrul american al Apărării, Ashton Carter, informează Agerpres.

''Rusia are o strategie greșită (în Siria), avioanele ruse continuă să bombardeze, dar nu ținte ale Statului Islamic. În pofida declarațiilor părții ruse, noi nu vom colabora până când această strategie nu se va schimba'', a declarat Carter, aflat într-o vizită la Roma.

Totuși, a mai spus acesta, contactul cu Moscova este păstrat pentru a fi asigurată securtitatea militarilor americani care participă la operațiunile din Siria.

Declarația a fost făcută în contextul în care Serghei Șoigu, ministrul rus al Apărării, a declarat că Rusia este gata să-și coordoneze operațiunile din Siria cu cele ale coaliției internaționale conduse de SUA pentru că ISIS nu ar putea fi înfrânt fără acest sprijin reciproc.

Șoigu a mai precizat că aviația rusă a lovit 112 de poziții ale ISIS de la începerea operațiunilor, dar Occidentul suspectează că bombardamentele au vizat poziții ale rebelilor sirieni care luptă împotriva regimului Bashar Al-Assad. Mai mult, șeful Pentagonului a acuzat Rusia că, prin această strategie, contribuie la escaladarea războiului din Siria.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9614 secunde