SUA au lansat atacuri cibernetice asupra sistemelor de apărare ale Iranului

94
SUA au lansat atacuri cibernetice asupra sistemelor de apărare ale Iranului - attack-1561273204.jpg

Articole recomandate

​Statele Unite au lansat în această săptămână atacuri cibernetice împotriva sistemelor de rachete și unei rețele de spionaj iraniene, după distrugerea de către Teheran a unei drone americane, relatează Washington Post și New York Times, citate de BBC News. 


Informația apare în contextul în care președintele SUA, Donald Trump, a anulat în ultimul moment un atac militar contra Iranului după distrugerea dronei de supraveghere la 20 iunie. În schimb, a autorizat în secret represalii sub forma de atac cibernetic contra sistemelor de apărare iraniene. 


În replică la acțiunile SUA, parlamentari iranieni au strigat "Moarte Americii!" în ședința de plen de duminică.


Potrivit Washington Post, unul dintre atacurile cibernetice a vizat calculatoare servind la controlul lansării de rachete și sateliți. Celălalt atac informatic a lovit o rețea de spionaj însărcinată cu supravegherea trecerii navelor prin strâmtoarea Ormuz. 


Washington Post a menționat că aceste atacuri, planificate de mai multe săptămâni, au fost inițial propuse de militarii americani ca ripostă contra atacurilor de la jumătatea lui iunie împotriva unor petroliere în strâmtoarea Ormuz. 


Președintele american a precizat, sâmbătă, că va impune noi sancțiuni Iranului în încercarea de a bloca Teheranul să obțină arme nucleare, adăugând că o acțiune militară este încă posibilă, transmite Reuters.


Declarația a fost făcută la Casa Albă, pentru reporterii acreditați. Ulterior, Trump a scris pe twitter că nu a anulat atacul asupra Iranului, ci doar a amânat derularea lui pentru moment. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6508 secunde