SUA acuză Moscova de încălcarea tratatului Cer Deschis

243
SUA acuză Moscova de încălcarea tratatului Cer Deschis - sua-1583445918.jpg

Articole recomandate

Șeful Pentagonului, Mark Esper, a acuzat, miercuri, Rusia de încălcarea tratatului Cer Deschis, lăsând să se înțeleagă că SUA ar putea denunța această înțelegere, transmite AFP. 


Esper a fost chestionat în fața comitetului pentru apărare al Senatului american despre acest tratat, intrat în vigoare în 2002 și care le permite celor 34 de țări semnatare ale acordurilor Conferinței pentru Securitate și Cooperare în Europa (CSCE, precursoarea OSCE) să survoleze teritoriile respective pentru a verifica reciproc mișcările militare și măsurile de control al armamentului. 


"Sunt ani întregi de când ei trișează. Am ridicat această chestiune luna trecută, în cadrul celei mai recente reuniuni a miniștrilor apărării din NATO. Trebuie să fim mai expliciți cu privire la încălcările din partea Rusiei", a declarat secretarul american al Apărării. 


"Acest tratat, așa cum este el, mă îngrijorează mult", a adăugat el, răspunzând unei întrebări a senatorului republican Tom Cotton în legătură cu survolurile recente pe care Rusia nu le-a autorizat deasupra enclavei ruse Kaliningrad, situată între Polonia și Lituania, sau în apropiere de Georgia. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5043 secunde