SUA a efectuat o simulare a unui atac nuclear împotriva Rusiei

de Cuget Liber Luni, 24 Februarie 2020 169
Secretarul american al apărării, Mark Esper, a participat, recent, la un „mini exercițiu” în cadrul căruia SUA au simulat un atac nuclear împotriva Rusiei, ca represalii la un imaginar atac nuclear rusesc cu putere redusă și la un nivel limitat în Europa, a anunțat un înalt responsabil de la Pentagon, citat de publicația National Defense în pagina sa electronică. În cursul acestui exercițiu care a avut loc la Comandamentul Strategic din Nebraska, Esper a participat la o confruntare simulată între Rusia și NATO în Europa, a declarat - sub rezerva anonimatului- un înalt oficial din domeniul apărării în timpul unui briefing la Pentagon.
„Am fost atacați cu o ogivă nucleară cu putere redusă, iar pe parcursul exercițiului am simulat răspunsul cu o armă nucleară”, a spus oficialul, adăugând că a fost un răspuns „limitat”, fără să precizeze de pe ce tip de platformă a fost lansat atacul simulat.


Atacul imaginar rusesc a vizat o țintă NATO în Europa. Responsabilul menționat nu a spus ce tip de țintă au vizat militarii americani în cursul atacului simulat ca represalii. Moscova condamnă elaborarea de scenarii de către SUA care prevăd aplicarea unei lovituri nucleare limitate pe teritoriul Federației Ruse, a reacționat sâmbătă ministrul adjunct de externe rus Serghei Riabkov într-o declarație pentru agenția de presă TASS.
Taguri

Alte ştiri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei