Studenți turci, arestați pentru insultă la adresa președintelui

237
Studenți turci, arestați pentru insultă la adresa președintelui - studentiturci-1531048289.jpg

Articole recomandate

Trei studenți turci au fost arestați, sâmbătă, la Ankara, pentru insultă la adresa președintelui Recep Tayyip Erdogan, informează agenția oficială de presă Anadolu, preluată de DPA.


Procuratura a început o anchetă împotriva studenților de la Universitatea Tehnică a Orientului Mijlociu, care au purtat vineri, la o manifestație, un banner cu o caricatură din 2006, în care Erdogan - pe atunci prim-ministru - era prezentat sub forma unor animale, pe coperta revistei satirice Penguen. Atunci, actualul președinte a dat în judecată revista, solicitând despăgubiri, dar o instanță din Ankara a respins acuzațiile.


Zeci de persoane au fost urmărite penal în Turcia pentru insultarea șefului statului, inclusiv prin intermediul rețelelor sociale online, reamintește DPA. Luna trecută, în provincia Izmir, cinci protestatari au fost arestați pentru că l-au înjurat pe Erdogan la un eveniment de campanie al principalului candidat al opoziției la alegerile prezidențiale, Muharrem Ince, reprezentant al Partidului Republican al Poporului. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.547 secunde