Strategia economică americană apărată de Trump pe Twitter

139
Strategia economică americană apărată de Trump pe Twitter - strategiaeconomica-1564946268.jpg

Articole recomandate

Președintele american Donald Trump a dat asigurări că lucrurile merg foarte bine cu China, apărându-și strategia economică, la două zile după ce a anunțat extinderea taxelor vamale asupra tuturor importurilor chineze, relatează AFP și Reuters.


"Lucrurile merg foarte bine cu China. Ei ne plătesc zeci de miliarde de dolari, lucru făcut posibil prin devaluările lor monetare și prin pomparea de sume imense de cash pentru a face ca sistemul lor să meargă", a spus președintele american, care acuză cu regularitate Beijingul că scade cursul monedei sale naționale.


Liderul de la Casa Albă a relansat joi războiul comercial la o zi după o scurtă sesiune de negocieri la Shanghai, încheiată fără progrese. El a anunțat că administrația sa va aplica, începând cu 1 septembrie, 10% tarife vamale suplimentare asupra a 300 de miliarde de dolari reprezentând importuri chineze care erau până acum scutite, uluind piețele financiare și punând capăt unui armistițiu comercial care dura de o lună. Washingtonul impune deja taxe vamale suplimentare de 25% pentru bunuri chineze de peste 250 de miliarde de dolari.


"Până acum consumatorul nu plătește nimic. Și fără inflație. Fără ajutor de la Fed (Rezerva Federală - n.r.)", a scris Trump pe Twitter.


Deși precedentele taxe au afectat puțin consumatorii, va fi diferit în cazul celor anunțate joi. Aceste taxe vamale vor viza bunuri de consum curent, precum și uscătoare de păr, pantofi sport, televizoare cu ecrane plat sau rochii de mireasă. Guvernul chinez a avertizat că nu va exista altă opțiune decât de a adopta represalii dacă Donald Trump își va pune în aplicare amenințarea. Liderul republican s-a felicitat de asemenea pentru strategia sa comercială.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6752 secunde