Statul Islamic a publicat un interviu cu pilotul iordanian capturat

209
Statul Islamic a publicat un interviu cu pilotul iordanian capturat - stta-1419961718.jpg

Articole recomandate

Gruparea extremistă Stat Islamic (SI) a publicat un interviu cu pilotul iordanian capturat săptămâna trecută, în ediția în limba engleză a revistei Dabiq, potrivit Mediafax.

Pilotul în vârstă de 26 de ani a fost capturat de gruparea Stat Islamic la 24 decembrie, după ce avionul său F-16 s-a prăbușit în Siria, unde desfășura un raid asupra pozițiilor grupării radicale, în cadrul coaliției internaționale.

În acest "interviu" însoțit de fotografii, Maaz al-Kassasbeh afirmă că avionul său a fost doborât de o rachetă prevăzută cu un detector infraroșu, versiune care corespunde cu anunțul făcut de combatanții islamiști în momentul capturării pilotului. Iordania și Statele Unite au respins însă această ipoteză.

De asemenea, tânărul este citat cu declarații în care explică modul în care diferite țări din cadrul coaliției internaționale desfășoară raiduri în Siria și afirmă că rolul său a fost să distrugă armele antiaeriene. El adaugă că se așteaptă să fie ucis de răpitorii săi, scrie realitatea.net.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.324 secunde