Statele Unite vor ajuta Rusia să asigure securitatea la Jocurile Olimpice

172
Statele Unite vor ajuta Rusia să asigure securitatea la Jocurile Olimpice - putobama3613596afpmediafaxfotosa-1389015979.jpg

Articole recomandate

Statele Unite sunt pregătite să ajute Rusia, lovită săptămâna trecută de două atentate, să asigure securitatea la JO de la Soci, i-a afirmat secretarul american al Apărării, Chuck Hagel, omologului său rus, Serghei Șoigu, relatează AFP. 


În cursul unei discuții telefonice, Hagel "i-a oferit asigurări ministrului Șoigu că Statele Unite sunt pregătite să furnizeze asistență în materie de securitate Rusiei pentru Jocurile Olimpice de la Soci, dacă o cerere va fi formulată", anunță sâmbătă într-un comunicat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, contraamiralul John Kirby.


În cursul acestei discuții, șeful Pentagonului a condamnat atentatele sinucigașe care au avut loc duminică și luni la Volgograd și a oferit asigurări că Statele Unite sunt "alături de ruși în fața terorismului". 


Atentatul de duminică, comis în gara principală a acestui oraș situat la aproximativ 700 de kilometri de Soci, s-a soldat cu 18 morți, iar cel de luni, comis într-un troleibuz, s-a soldat cu 16 morți. Jocurile Olimpice de Iarnă urmează să se desfășoare în perioada 7-23 februarie.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1998 secunde