Secretarul de stat Mike Pompeo:

"Statele Unite nu vor recunoaște anexarea Crimeei de către Rusia"

262

Articole recomandate

Secretarul de stat american Mike Pompeo a declarat că Statele Unite nu vor recunoaște anexarea Crimeei de către Rusia, informează DPA. 


"În acord cu aliații, partenerii și comunitatea internațională, Statele Unite resping tentativa Rusiei de a anexa Crimeea și se angajează să își continue politica până la restabilirea integrității teritoriale a Ucrainei", a afirmat șeful diplomației de la Washington. El a adăugat că Rusia trebuie să înceteze ocuparea Crimeei și că acțiunile Moscovei au determinat izolarea de comunitatea internațională. 


Ministerul rus de Externe a reacționat prin purtătoarea de cuvânt Maria Zaharova: "Cunoaștem valoarea unor astfel de declarații memorabile". Ea a subliniat că acordul de la Paris privind schimbările climatice sau înțelegerea internațională privind programul nuclear al Iranului au reprezentat poziții oficiale ale SUA în mandatele președintelui Barack Obama, până când actualul președinte, Donald Trump, "a decis altceva". 


Declarația lui Pompeo a fost făcută în contextul unor speculații potrivit cărora SUA ar putea face Rusiei concesii privind Crimeea, după întâlnirea de lunea trecută, de la Helsinki, a președinților Donald Trump și Vladimir Putin. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1792 secunde