Statele Unite ale Americii nu vor furniza avioane F-35 Turciei

100
Statele Unite ale Americii  nu vor furniza avioane F-35 Turciei - statele-1563454233.jpg

Articole recomandate

SUA au confirmat, miercuri, că nu vor furniza avioane F-35 Turciei din cauza achiziționării de către această țară de rachete rusești S-400 care, potrivit Washingtonului, "vor servi la descoperirea unor secrete tehnologice ale acestui tip de avion american", relatează AFP.

Washingtonul va continua să coopereze cu Ankara în pofida "impactului negativ asupra interoperabilității Turciei cu NATO", se arată într-un comunicat al Casei Albe.

Președintele american Donald Trump a insistat, marți, asupra "bunelor relații" dintre Washington și Ankara după primele livrări de componente ale sistemelor rusești de apărare aeriană S-400 în Turcia și pe care SUA le consideră incompatibile cu dispozitivele NATO, notează AFP.

Pentagonul i-a dat în mod oficial, la începutul lui iunie, un ultimatum Ankarei, acordându-i termen până la 31 iulie ca să renunțe la sistemele de apărare ruse, sub atenționarea că va fi exclusă total din programul F-35 la care Turcia participă.

Washingtonul consideră că există un risc ca S-400 să-i poată permite Rusiei să afle secretele tehnologice ale noului avion invizibil american F-35, cu care Turcia vrea de asemenea să se doteze. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 2.5382 secunde