Stat alertat de autorități: urmează un atac iminent cu rachetă! Oamenii, sfătuiți să se adăpostească

487
Stat alertat de autorități: urmează un atac iminent cu rachetă! Oamenii, sfătuiți să se adăpostească - kimalertahawaii07476700-1515917765.jpg

Articole recomandate

O alertă a fost trimisă din greșeală locuitorilor din Hawaii pentru a-i preveni asupra unui atac iminent cu rachetă balistică și a le cere să se adăpostească, o amenințare dezmințită imediat de autoritățile arhipelagului, transmite AFP.


În postări pe Twitter, guvernatorul din Hawaii, David Ige, și agenția locală de gestionare a evenimentelor de urgență au asigurat, separat, că acest stat american, situat în Oceanul Pacific, nu este amenințat de nicio rachetă balistică.

Falsa alertă a apărut într-un context geopolitic foarte tensionat, marcat de amenințările regimului nord-coreean privind un atac nuclear.

Mai multe persoane, inclusiv parlamentara democrată Tulsi Gabbard, anunțaseră pe rețelele sociale, cu fotografia mesajului, că au primit o alertă pe telefon, prin sistemul Amber Alert.

"Amenințare de rachetă balistică în Hawaii. Puneți-vă imediat la adăpost. Acesta nu este un exercițiu"- au primit, pe telefon, locuitorii arhipelagului, sâmbătă, în jurul orei locale 08,00 (18,00 GMT).

Purtătorul de cuvânt al Comandamentului militar american din Pacific, citat de AFP, a asigurat că acesta nu a "detectat nicio amenințare de rachetă balistică în Hawaii".

"Mesajul trimis mai devreme a fost dat din greșeală. Statul Hawaii va trimite un mesaj de corectare cât mai curând posibil", a adăugat el.

Senatorul democrat de Hawaii, Brian Schatz, a scris pe Twitter că incidentul a fost cauzat de o "eroare umană", fără a detalia.

"Nu e nimic mai important decât să profesionalizăm și să introducem măsuri de siguranță pentru acest sistem" de alertă Amber, a adăugat acesta.

De asemenea, Schatz, citat de agenția dpa, a apreciat că ce s-a întâmplat sâmbătă este "total de neiertat", menționând că "întregul stat a fost îngrozit".

Potrivit unui comunicat postat pe site-ul serviciului național de meteorologie din Honolulu, mesajul ar fi fost un test trimis din eroare, scrie Agerpres.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3894 secunde