Stare de urgență în mai multe regiuni din Europa din cauza zăpezii. 24 de oameni au murit

163
Stare de urgență în mai multe regiuni din Europa din cauza zăpezii. 24 de oameni au murit - 62013558-1547375604.jpg

Articole recomandate

Este stare de urgență în mai multe regiuni din Germania și Austria din cauza zăpezilor, unde armata a scos tancurile pentru că numai așa puteau ajunge la sinistrați. Meteorologii vorbesc de cea mai grea iarnă din ultimii 30 de ani. Bilanțul victimelor a ajuns deja la 24 de morți, majoritatea în avalanșe.


În sudul Germaniei și în mare parte din Austria, zone deja îngropate în nămeți, oamenii nu au nicio clipă de răgaz. Sute de militari îi ajută să curețe din zăpada depusă, pentru că norii s-au adunat din nou deasupra Alpilor. Peste stratul uriaș de zăpadă, care în unele locuri măsoară și 5 metri, se va așterne până marți încă un metru de omăt. În acest condiții, riscul de avalanșă este uriaș.


Încălzirea vremii agravează lucrurile. Ninsoarea se transforma în ploaie și va aduce inundații. Mai multe școli și licee au fost pregătite în cazul în care vor fi necesare evacuări.

Ninsoarea a trecut Marea Mediterană în nordul Africii. Totul e alb în Algeria și Tunisia, la altitudini mai ridicate. Numeroase fotografii cu peisaje albe au fost postate și de internauții din Siria.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.021 secunde