Spitale bombardate în Siria. ONU cere socoteală Moscovei

202
Spitale bombardate în Siria. ONU cere socoteală Moscovei - spitale-1561580371.jpg

Articole recomandate

Secretarul general adjunct al ONU pentru afaceri umanitare, Mark Lowcock, a afirmat, marți, că a cerut Rusiei explicații în legătură cu datele de localizare a centrelor medicale în Siria primite pentru a evita atacurile, dar care au fost bombardate, relatează AFP. 


"Nu sunt sigur că, după ce le-am dat locațiile, aceste spitale au fost protejate", a declarat el în fața Consiliului de Securitate cu prilejul unei reuniuni privind Siria în cursul căreia a avut loc o vie dispută între Paris și Londra, pe de o parte, și Moscova, pe de altă parte. 


După intensificarea în aprilie a bombardamentelor armatei siriene susținute de armata rusă în regiunea Idlib (nord-vest), peste 20 de centre medicale au fost atacate. 


Rusia și Siria au dezmințit că vizează instalații civile, subliniind că doresc să atace numai grupuri teroriste. 
"Am scris Rusiei pentru a ști cum au fost utilizate informațiile transmise", a precizat Mark Lowcock, citând un mecanism creat pentru a evita incidentele aeriene în Siria între Washington și Moscova. Anterior, el insistase pe lângă ONG-urile care ofereau ajutor medical să transmită locația pentru a contribui la protecția lor. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4116 secunde