Spice Girls vor să finanțeze o anchetă la o fabrică din Bangladesh, acuzată de rele tratamente împotriva femeilor

326
Spice Girls vor să finanțeze o anchetă  la o fabrică din Bangladesh, acuzată de rele tratamente împotriva femeilor - c1e1hx5i44ssl1000-1548094555.jpg

Articole recomandate

Trupa pop britanică Spice Girls intenționează să finanțeze o anchetă la o fabrică din Bangladesh, acuzată de rele tratamente împotriva femeilor care confecționează tricouri destinate unei campanii de binefacere pe tema egalității de gen, potrivit Reuters.

Angajații unei fabrici de tricouri din Gazipur, Bangladesh, câștigă doar 45 de cenți pe oră, sunt nevoiți să lucreze până la 16 ore pe zi, sunt insultați și hărțuiți, potrivit unei investigații desfășurate de ziarul The Guardian.

Tricourile, care au fost comandate de Spice Girls la prețul de 20 de lire sterline, urmează să fie folosite în cadrul unei campanii de strângere de fonduri desfășurate de organizația britanică Comic Relief, pe tema egalității de gen.

Trupa britanică a cucerit topurile muzicale din anii '90 cu mesaje feministe, care promovau ideea că fetele cu origini modeste pot realiza lucruri mărețe.

Sloganul ''#IWannaBeASpiceGirl'' apare pe fața tricourilor, iar sintagma ''egalitate între bărbați și femei'' apare pe verso.

O purtătoare de cuvânt a Spice Girls, care anunțase în noiembrie că trupa se va reuni pentru un turneu britanic anul acesta, a declarat că membrele formației sunt ''profund șocate și îngrozite de aceste afirmații''.

"Trupa va finanța în mod direct o anchetă independentă referitoare la condițiile de muncă din această fabrică", a mai spus purtătoarea de cuvânt. "Egalitatea și mișcările populare au fost mereu printre preocupările formației".

Potrivit Comic Relief, atât organizația cât și trupa au verificat din punct de vedere etic furnizorul online căruia i-au fost comandate tricourile, dar acesta a schimbat ulterior producătorul fără a-i anunța.

Retailerul și-a asumat întreaga responsabilitatea pentru alegerea producătorului și a spus că va rambursa, la cerere, clienții, potrivit Comic Relief.

Angajații care confecționau tricourile au relatat pentru The Guardian că erau forțați să facă ore suplimentare, să lucreze atunci când nu se simțeau bine și erau abuzați verbal.

Salariile mici și acordurile comerciale cu țările occidentale au transformat sectorul confecțiilor din Bangladesh într-o industrie de 30 de miliarde de dolari, echivalentul a 80% dintre exporturile țării.

Demonstrații violente au avut loc în ultimele săptămâni în Bangladesh, după ce mii de angajați au ieșit în stradă revendicând salarii mai bune. Proprietarii fabricilor de confecții au fost de acord săptămâna trecută să majoreze salariile, dar mulți muncitori au respins creșterile și au lansat noi proteste.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8544 secunde