Spania vrea să își înăsprească legislația împotriva violului

304
Spania vrea să își înăsprească legislația împotriva violului - spania-1583357841.jpg

Articole recomandate

Guvernul spaniol a prezentat, marți, un proiect de lege împotriva violurilor, introducând obligația consimțământului explicit, după scandalul de viol în grup supranumit "Haita", care a bulversat țara, relatează AFP. 


"Până acum, femeile se aflau în fața unei serii de obstacole: ele trebuiau să dovedească faptul că au avut loc intimidări sau violențe pentru a putea vorbi de viol", a declarat ministrul pentru egalitate, Irene Montero, într-o conferință de presă la finalul consiliului de miniștri. 


"De acum, nu va trebui să demonstrăm supunerea victimei, deoarece consimțământul va fi în centrul legii", a explicat această membră a partidului stângii radicale Podemos, care guvernează în coaliție cu socialiștii premierului Pedro Sanchez. 
În Spania, calificarea de viol nu poate fi pentru moment reținută, conform Codului Penal, decât în caz de violență sau intimidare. Celelalte cazuri sunt considerate abuzuri sexuale, pentru care pedepsele prevăzute sunt mai lejere. 


Noul proiect de lege elimină această diferență. "Este legea «Numai un DA este un DA», este legea mișcării feministe care s-a luptat fără oprire în stradă pentru asta", a subliniat ministrul.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.34 secunde