Spania va suspenda autonomia Cataloniei. Anunțul oficial al guvernului de la Madrid

139
Spania va suspenda autonomia Cataloniei. Anunțul oficial al guvernului de la Madrid - spania74524200-1508407377.jpg

Articole recomandate

Guvernul spaniol intenționează să preia controlul asupra Cataloniei și să o conducă direct, oficialii de la Madrid nefiind mulțumiți de răspunsul premierului catalan Carles Puidgemont la ultimatumul care a expirat joi, la ora 11.00.

"Guvernul a luat act de refuzul Guvernului Cataluniei de a răspunde cererii formulate marți, astfel încât va continua cu procedurile prevăzute la articolul 155 pentru a restabili ordinea în Catalonia", se arată într-un comunicat de la biroul primului-ministru, Mariano Rajoy.

Conform procedurilor, Guvernul va convoca pentru ziua de sâmbătă, 21 octombrie un Consiliu de Miniștri extraordinar, pentru a activa articolulul 155, pentru ca apoi hotărârea să fie supusă la vot în Senat, unde partidul lui Mariano Rajoy are majoritatea.

Anterior, într-o scrisoare trimisă gruvernului spaniol, premierul catalan Carles Puidgemont amenințase cu declararea de facto a independenței dacă liderii guvernului nu acceptă dialogul. "Dacă guvernul statului persistă să împiedice dialogul și își continuă represiunea, parlamentul Cataloniei va putea proceda — dacă va considera oportun — la votarea unei declarații oficiale de independență pe care nu a votat-o în 10 octombrie", scrie el într-o scrisoare adresată șefului executivului spaniol Mariano Rajoy, după ce acesta a evocat amenințarea suspendării autonomiei", spunea liderul catalan, în scrisoare.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8792 secunde