Spania și Marea Britanie au ajuns la un acord în privința Gibraltarului

375
Spania și Marea Britanie  au ajuns la un acord  în privința Gibraltarului - spania-1543161207.jpg

Articole recomandate

Spania și Marea Britanie și-au soluționat, sâmbătă, disputa cu privire la Gibraltar, înlăturând astfel unul dintre ultimele obstacole în calea acordului de divorț dintre Londra și Uniunea Europeană, informează DPA.

Declarații de presă difuzate de guvernul britanic și cel din Gibraltar anunțau ajungerea la un acord care stipulează că Brexit-ul nu va afecta pe viitor statutul de negociere al Marii Britanii privind teritoriile sale.

Spania amenințase să se opună prin veto acordului privind Brexit-ul din cauza unor obiecții de ultimă oră pe tema situației Gibraltarului, o mică peninsulă pe coasta de sud a Spaniei și teritoriu britanic începând din 1713, unul dintre principalele subiecte asupra cărora existau divergențe între Londra și Madrid.

La rândul său, premierul spaniol Pedro Sanchez a anunțat că Spania a ajuns la un acord cu privire la Gibraltar și, prin urmare, va vota în favoarea Brexit-ului. "Tocmai l-am anunțat pe regele Spaniei că Spania a ajuns la un acord privind Gibraltarul. Spania și-a ridicat vetoul și va vota în favoarea Brexit-ului", a transmis Sanchez, într-o declarație în direct la televiziunea spaniolă. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5089 secunde