Spania: Parchetul a cerut reactivarea mandatului de arestare împotriva lui Puigdemont

de Cuget Liber Marţi, 23 Ianuarie 2018 120
Parchetul spaniol a anunțat, ieri, că a cerut Curții Supreme reactivarea mandatului de arestare internațional împotriva liderului destituit al Cataloniei, Carles Puigdemont, sosit, ieri dimineață, la Copenhaga, unde urmează să participe la o conferință, relatează AFP, Reuters și dpa.

Deplasarea la Copenhaga este prima a lui Puigdemont în afara Belgiei de când s-a refugiat în această țară pentru a scăpa de urmărirea în justiție în Spania, după ce a fost destituit de guvernul central de la Madrid în octombrie, în urma declarării independenței Cataloniei.

Carles Puigdemont și fostul său guvern sunt inculpați pentru rebeliune, răzvrătire și deturnare de fonduri.

Conform agenției daneze Ritzau, Puigdemont nu a făcut nicio declarație pe aeroportul din Copenhaga. El urmează să participe, la Universitatea din Copenhaga, la o discuție despre situația politică din Catalonia.

Un mandat de arestare european inițial pe numele lui Puigdemont a fost revocat de Curtea Supremă a Spaniei în decembrie, parțial pentru că se aștepta ca acesta să revină în țară la un moment dat, mai ales după ce forțele separatiste au recâștigat majoritatea în Parlamentul Regional.

Taguri

Alte ştiri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei