Sondaj în Serbia. 89% din cetățeni sunt împotriva aderării la NATO

de Cuget Liber Joi, 13 Iunie 2019 264
Un sondaj efectuat de Consiliul Atlantic din Serbia arată că 89% din cetățeni sunt împotriva aderării la NATO și numai 11% susțin acest demers, transmite HINA. 


Rezultatele publicate marți arată că 70,2% din cei care au răspuns menționează ca motiv al respingerii aderării bombardamentele din 1999 ale Alianței Nord-Atlantice asupra Serbiei, în timp ce 10,2% nu sunt de acord cu opiniile, perspectivele globale și obiectivele NATO. 


Experiența personală a fost decisivă pentru 39,3% din pozițiile sârbilor față de NATO, iar influența presei a contat în 23,7% din cazuri. 


Conform sondajului, 40% din sârbi au încredere în presa din țara lor, iar 19% nu. Doar 5% consideră că materialele de presă despre NATO sunt obiective, în timp ce 49% le apreciază ca lipsite de obiectivitate; restul răspunsurilor au indicat lipsa unei opinii sau convingerea că subiectul este tratat în mod neutru. 


Concluzia este că presa nu modifică sentimentele cetățenilor sârbi față de NATO, care sunt profunde și nu pot fi influențate din afară, a afirmat Jelena Fratucan, reprezentantă a agenției Nina Media, care a participat la sondaj. 


Taguri

Alte ştiri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei