Sky News: Au fost găsite bucăți din cadavrul jurnalistului saudit Jamal Khashoggi

318
Sky News: Au fost găsite bucăți din cadavrul jurnalistului saudit Jamal Khashoggi - khashoggi0-1540305996.jpg

Articole recomandate

​​Bucăți din cadavrul jurnalistului Jamal Khashoggi, ucis în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul, ar fi fost găsite în grădina reședinței consului saudit, la care se află la 500 de metri de consulat, potrivit unor surse Sky News, preluate de presa turcă. 


Potrivit acestora, este vorba de bucăți tăiate, iar fața este "desfigurată". 


Informațiile apar la doar câteva ore după ce președintele Turciei, Recep Erdogan, a cerut Arabiei Saudite să ofere clarificări suplimentare în cazul dispariției jurnalistului Jamal Khashoggi, afirmând că "nimeni nu știe unde este cadavrul". "Unde este cadavrul lui Jamal Khashoggi? Nu știe nimeni până acum", a spus el. 


"Informațiile și probele arată că Jamal Khashoggi a fost victima unei crime brutale. Arabia Saudită a făcut un pas important recunoscând uciderea acestuia. Acum așteptăm ca toți cei care au luat parte la ea să fie pedepsiți. Avem probe puternice că acastă ucidere a fost premeditată, nu accidentală. (...) Fac un apel la Arabia Saudită: totul s-a întâmplat la Istanbul, propunem ca acei 18 suspecți să fie judecați la Istanbul. Bineînțeles, însă, acest lucru ei îl vor decide", a mai spus Erdogan. 


Khashoggi, colaborator al Washington Post și un critic al prințului saudit, conducătorul de facto al Regatului, a dispărut acum trei săptămâni, după ce a intrat în Consulatul Arabiei Saudite din Istanbul pentru a obținte acte pentru căsătoria sa. 


Oficialii turci cred că Khashoggi a fost omorât, iar corpul său a fost dezmembrat în interiorul consulatului de către agenți saudiți. Sursele turce spun că autoritățile au o înregistrare audio despre care se presupune că se află uciderea jurnalistului de 59 de ani. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2967 secunde