Ministrul de Externe rus Serghei Lavrov:

"Situația mondială, tot mai tensionată din cauza SUA și a aliaților lor"

215

Articole recomandate

Tensiunile din relațiile internaționale sunt în creștere din cauza acțiunilor SUA și ale aliaților lor, ceea ce duce la situații când prețul unei greșeli poate deveni unul de nivel global, a declarat, ieri, ministrul de Externe rus Serghei Lavrov, informează agenția TASS, consultată de Agerpres.

"Evident, situația în lume devine, din păcate, tot mai tensionată și mai puțin previzibilă. Noi am afirmat în repetate rânduri că această stare de lucruri este în primul rând rezultatul acțiunilor unilaterale neîncetate din partea SUA și a unor state occidentale pe care acestea și le-au subordonat", a afirmat Serghei Lavrov.

În consecință, în opinia sa, se creează o situație când "prețul unui bluf sau al unei greșeli poate deveni unul global".

"Rusia și-ar dori să se bazeze pe bunul simț al statelor occidentale. Dar acest bun simț implică capacitatea liderilor Occidentului să acționeze în mod responsabil și previzibil, să respecte cu strictețe legislația internațională în baza Cartei ONU", a afirmat ministrul de Externe rus, adăugând că Moscova se vede în situația de a pune la îndoială această capacitate în ultimul timp.

Dimpotrivă, consideră Serghei Lavrov, Rusia, în această situație, acționează ca un stat responsabil, care nu își folosește avantajele în detrimentul altora și încearcă să nu permită o alunecare a vieții internaționale spre confruntare, notează TASS.

"Am spus în repetate rânduri că apreciem pozitiv afirmațiile președintelui american Donald Trump cu privire la dorința de a stabili un dialog normal între țările noastre", a subliniat ministrul rus, menționând că Moscova este pregătită să parcurgă partea sa de drum pentru a depăși impasul din relațiile dintre Rusia și SUA în care le-a adus fostul președinte american Barack Obama.

Deocamdată, "relațiile ruso-americane continuă să se deterioreze", a constatat șeful diplomației ruse, care explică aceasta prin faptul că impulsurile pozitive venite din partea actualului președinte american sunt reduse la zero de establishment-ul de la Washington cuprins de rusofobie, care prezintă Rusia ca pe o amenințare și pledează pentru "descurajarea" ei pe calea sancțiunilor sau prin alte instrumente de presiune.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.0661 secunde