Sistemul de rachete rusești va ajunge în Turcia în cel mult zece zile

195
Sistemul de rachete rusești va ajunge în Turcia în cel mult zece zile - sistemul-1562015655.jpg

Articole recomandate

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a spus că prima livrare a sistemului rus de rachete de apărare S-400 se va face în zece zile, relatează media din Turcia, la o zi după ce el a afirmat că nu vor exista sancțiuni americane legate de acest acord. 


Turcia și SUA, aliați în cadrul NATO, sunt în dispută în legătură cu decizia Ankarei de a achiziționa rachete S-400. Washingtonul a atenționat cu impunerea de sancțiuni dacă livrarea va avea loc. Turcia a respins avertismentul, spunând că nu va renunța. 
"În zece zile, poate într-o săptămână, va ajunge primul transport. I-am spus deschis acest lucru lui Trump", a declarat Erdogan, citat de ziarul Hurriyet, după o întâlnire cu președintele american. 


SUA spun că rachetele S-400 compromit înțelegerea legată de avioanele de luptă F-35 ale companiei americane Lockheed Martin, pentru care Turcia este producător și cumpărător. Washingtonul a început de asemenea oficial procesul de a exclude Turcia din programul privind avioanele F-35, oprind instruirea piloților turci în SUA. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6113 secunde