Siria: Șase spitale bombardate, trei scoase din funcțiune

141
Siria: Șase spitale bombardate, trei scoase din funcțiune - siriabombardata-1519219324.jpg

Articole recomandate

Șase spitale din enclava rebelă asediată Ghouta Orientală, situată la est de Damasc, au fost bombardate în ultimele 48 de ore, dintre care trei sunt, în prezent, scoase din funcțiune, iar două operează parțial.

Coordonatorul regional al biroului ONU pentru afaceri umanitare în Siria, Panos Moumtzis, a spus că peste 200 de civili, dintre care circa 60 de copii au fost uciși de duminică în violente bombardamente ale regimului sirian asupra regiunii Ghouta.

"Luni, cinci spitale: spitalul Al-Marj, spitalul Saqba, maternitatea din Saqba și spitalul Al-Hayat, precum și un alt spital din Douma, au fost ținta atacurilor care au scos din funcțiune trei din cele cinci spitale, iar două funcționează parțial. Marți, în localitatea Zamalka, a fost lovit al șaselea spital", a declarat Panos Moumtzis într-un comunicat.

În aceste spitale se înregistrau, lunar, în medie 10.000 de consultații, 1.200 de intervenții chirurgicale majore, 160 de nașteri și 550 de tratamente pentru traumatisme.

Panos Moumtzis a afirmat că este consternat și întristat de informațiile în legătură cu atacurile oribile împotriva a șase spitale din Ghouta Orientală în cursul ultimelor 48 de ore, provocând morți și răniți și lipsind mai multe mii de bărbați, femei și copii de servicii sanitare de bază în enclava asediată.

"Aceste atacuri sunt absolut inacceptabile. Reamintesc tuturor părților că atacurile împotriva structurilor medicale sunt interzise în numele dreptului umanitar internațional. Astfel de atacuri deliberate ar putea constitui crime de război", a mai spus reprezentantul Națiunilor Unite.

După șapte ani de război în Siria, aproape jumătate din structurile medicale din țară sunt, în prezent, închise sau funcționează parțial, lipsind milioane de sirieni de îngrijirile ce le-ar putea salva viața. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.368 secunde