Seulul returnează Beijingului corpurile a 36 de militari chinezi, uciși în războiul din Coreea

164
Seulul returnează Beijingului corpurile a 36 de militari chinezi, uciși în războiul din Coreea - seululreturneaza-1459453199.jpg

Articole recomandate

Coreea de Sud a returnat Chinei rămășițele pământești a 36 de militari chinezi, care au fost uciși în timpul războiului din Coreea (1950-1953) pentru a fi înhumate în țara lor de origine, relatează AFP. 


În 2013, președinta sud-coreeană Park Geun-hye propusese în cadrul unei vizite la Beijing repatrierea rămășițelor pământești ale soldaților chinezi în timpul războiului din Coreea, într-un gest de bunăvoință în scopul îmbunătățirii relațiilor dintre cele două țări. 


Astfel, rămășițele pământești a 505 soldați chinezi au fost trimise acasă de către Seul. 


Sicrie cu rămășițe pământești descoperite între martie și noiembrie anul trecut de Ministerul sud-coreean al Apărării au fost trimise joi, la bordul unui avion de transport, din aeroportul Incheon spre orașul Shenyang, nord-estul Chinei, unde se află un cimitir militar. 


În cadrul unei ceremonii desfășurate luni la Paju, în apropiere de frontiera nord-coreeană, rămășițele pământești ale soldaților chinezi au fost depuse în sicrie. 


Repatrierea acestora intervine înainte de sărbătoarea chineză de Qingming, ziua de comemorare a morților, care în acest an cade pe 4 aprilie. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 01 Martie 2016
Stire din Actual : Zece elevi uciși în fața școlii
Pagina a fost generata in 1.6503 secunde