Seulul propune discuții cu Phenianul pentru a reduce tensiunile

515
Seulul propune discuții cu Phenianul pentru a reduce tensiunile - seulul-1500292838.jpg

Articole recomandate

Coreea de Sud a propus, ieri, discuții cu Coreea de Nord pentru a reduce tensiunile din peninsulă după recentul test reușit cu o rachetă intercontinentală al Phenianului, potrivit AFP.

Această ofertă de dialog este prima de la venirea la putere, în mai, a președintelui Moon Jae-In, perceput ca fiind mai deschis la negocieri decât predecesoarea sa, Park Geun-Hye.

Crucea Roșie a propus, de asemenea, o întâlnire inter-coreeană, în încercarea de a relansa reuniunile între familiile coreene separate de războiul din 1950-1953.

Ministerul sud-coreean al Apărării ar dori o întrevedere pentru vineri, la Panmunjom, "satul armistițiului", la frontiera dintre cele două Corei. Crucea Roșie a propus ca întâlnirea privind reuniunile familiale să se desfășoare în același loc, la 1 august.

Întâlnirea propusă de minister ar fi prima reuniune inter-coreeană oficială din decembrie 2015. Fosta președintă Park Geun-Hye a refuzat să reia dialogul atât timp cât Phenianul nu a adoptat măsuri concrete în vederea denuclearizării. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1288 secunde