Sesiunea plenară de la Strasbourg a PE, mutată la Bruxelles

133
Sesiunea plenară de la Strasbourg a PE, mutată la Bruxelles - sesiunea-1583963584.jpg

Articole recomandate

Viitoarea sesiune plenară a Parlamentului European, prevăzută inițial să se desfășoare la Strasbourg, în perioada 30 martie - 2 aprilie, se va desfășura la Bruxelles și va fi scurtată la două zile din cauza epidemiei de coronavirus, a anunțat, marți, instituția europeană. 


"Sesiunea din aprilie va avea loc la Bruxelles, miercuri după-amiază, 1 aprilie, și joi dimineață, 2 aprilie", a declarat Katarina Barley, vicepreședintă a Parlamentului European. 


Este a doua oară în acest an când o sesiune plenară prevăzută pentru Strasbourg este organizată la Bruxelles: sesiunea care ar fi trebuit să aibă loc de luni până joi a fost scurtată la ziua de marți și desfășurată la Bruxelles. 
O sursă europeană a indicat, marți, pentru AFP, că un formator extern al Parlamentului European, a cărui prezență în hemiciclu este limitată, a fost testat pozitiv cu coronavirus. 


Totuși, niciun alt caz nu a fost detectat în Parlamentul European, fie că este vorba de eurodeputați, fie de personalul administrativ. 


Mai multe persoane, printre care președintele Parlamentului European, italianul David Sassoli, au fost plasate în carantină ca măsură de precauție. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.1961 secunde