Conferința de securitate de la Munchen

Serghei Lavrov cere mai mult respect pentru Rusia din partea Occidentului

177
Serghei Lavrov cere mai mult respect pentru Rusia din partea Occidentului - serghei-1518961916.jpg

Articole recomandate

Ministrul de Externe rus Serghei Lavrov a acuzat NATO, SUA și Uniunea Europeană de propagandă antirusească, ceea ce a dus la "paralizie" în contactele reciproce și a cerut Occidentului să arate mai mult respect față de Rusia, relatează DPA.

Vorbind în a doua zi a Conferinței de securitate de la Munchen, care s-a deschis, vineri, pentru trei zile în capitala bavareză, Lavrov a spus că Rusia a fost tratată ca un elev în anii 1990, în timp ce astăzi se discută despre o "amenințare rusă".

Influența crescândă a Rusiei este tratată într-un context negativ, în timp ce Moscova dorește sa fie un partener de încredere, potrivit șefului diplomației ruse. "Suntem pregătiți să intrăm într-un dialog deschis, caracterizat prin respect", a adăugat el.

Serghei Lavrov, ministru de Externe încă din 2004, a lansat un apel la o cooperare mai mare cu UE pentru rezolvarea conflictelor internaționale, precum cele din Orientul Mijlociu.

"Ne-ar place să avem o Uniune Europeană predictibilă și puternică, dat fiindcă este un actor responsabil pe arena politică internațională", a spus el. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5332 secunde