Nu s-au învățat minte!

Senatul respinge noile restricții la vânzările de arme după atentatul de la Orlando

361
Senatul respinge noile restricții  la vânzările de arme  după atentatul de la Orlando - nusauinvatatminte-1466510062.jpg

Articole recomandate

Senatul american a respins o pro-punere a democraților care ar fi generalizat verificările antecedentelor infracționale și psihiatrice înainte de vânzarea oricărei arme de foc, transmite AFP. Camera superioară a Congresului, dominată de republicani, a votat la opt zile după masacrul de la Orlando, soldat cu 49 de morți. Grupul parlamentar al republi-canilor a votat împotriva măsurii respective, pe care democrații încearcă să o adopte de mai mulți ani. Rezultatul votului a fost de 44 voturi "pentru" și 56 "împotrivă".

O altă propunere, inițiată de tabăra republicană și menită să reformeze parțial sistemul de verificare a antecedentelor, a fost, de asemenea, respinsă cu 53 de voturi "pentru" și 47 "împotrivă", având nevoie de majoritatea calificată de 60 de voturi.

Alte două inițiative legislative vizând să interzică persoanelor suspecte de legături teroriste să cumpere arme au fost și ele respinse, în lipsa unui compromis între democrați și republicani asupra unuia dintre subiectele cele mai fierbinți ale politicii americane, scrie Agerpres. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.9037 secunde