Senator USR, către Vela: Nu ați reușit să fiți la înălțimea așteptărilor românilor din diasporă

247
Senator USR, către Vela: Nu ați reușit să fiți la înălțimea așteptărilor românilor din diasporă - vela1280x720-1590510801.jpg

Articole recomandate

Senatorul USR Radu-Mihai Mihail a criticat, marți, în cadrul dezbaterii moțiunii simple împotriva ministrului de Interne, Marcel Vela, modul în care a fost gestionată situația românilor din diaspora în perioada de criză pandemică, reproșându-i că nu s-a ridicat la înălțimea așteptărilor acestora, informează Agerpres.


"Moțiunile PSD, ca cea de astăzi, nu pot fi luate în serios după ce am văzut performanța jalnică a miniștrilor PSD. Carmen Dan este etalonul de ministru de Interne care efectiv a luptat împotriva cetățenilor și mai precis împotriva cetățenilor din diaspora. Asta nu înseamnă că oricine vine după Carmen Dan are un cec în alb și în niciun caz un cec în alb de la diaspora. În aceste condiții de criză, compatrioții din afara granițelor se așteptau la un tratament decent, la susținere și protecție (...). Lucrurile nu au stat așa. Cetățeni români, înghesuiți sau stând multe ore la graniță din cauza proastei organizări - acesta a fost spectacolul oferit de autorități", a precizat Mihail.


El a adăugat că soluțiile la aceste probleme - prevenție, informare și bună organizare - au fost promovate de USR și au fost adresate Guvernului.


"Toate acestea în condițiile în care soluțiile există, USR le-a promovat în mod repetat inclusiv în interpelările pe care le-am adresat acestui Guvern. Prevenție, informare, bună organizare, lucruri simple pe care nu le-am văzut mai deloc. Mesajul pe care USR îl transmite ținând cont de experiența oamenilor din diaspora, domnule ministru, este că nu ați reușit să fiți la înălțimea așteptărilor lor", a arătat acesta.


La rândul său, senatorul USR Florina Presadă a afirmat că grupul său parlamentar se va abține la vot, în condițiile în care "asistăm astăzi la un spectacol de teatru prost, regizat de PSD și jucat de niște actori mediocri de la PNL".


"Ar fi fost bine dacă, așa cum spune PSD, bărcii i-ar fi lipsit o velă. Dar, din păcate, barca nu a avut un comandant, iar echipajul, dacă a existat, ne-a fost ascuns nouă, cetățenilor. Domnul ministru Vela a ascuns incapacitatea gestionării unei situații de criză în spatele unui personal colectiv: Grupul de Comunicare Strategică (...). O armată de oameni care au luat decizii atât de proaste", a spus Presadă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6585 secunde