Senatoarea democrată Elizabeth Warren îndeamnă la destituirea lui Trump

187
Senatoarea democrată Elizabeth Warren îndeamnă la destituirea lui Trump - senatoarea-1555852333.jpg

Articole recomandate

Candidata democrată la prezidențialele americane din 2020 și senatoare progresistă Elizabeth Warren s-a pronunțat pentru lansarea procedurii de destituire contra lui Donald Trump după concluziile anchetei ruse, relatează AFP.

La finalul îndelungatei sale anchete asupra ingerinței ruse în alegerile prezidențiale americane din 2016, procurorul special Robert Mueller a ajuns la concluzia că nu a existat o înțelegere între echipa de campanie a lui Donald Trump și Moscova, în schimb nu l-a exonerat de suspiciunile de obstrucționare a justiției.

"Procurorul Mueller a plasat următoarea etapă în mâinile Congresului", care are puterea de a ancheta, a scris Elizabeth Warren pe Twitter. "O bună modalitate de a exercita această autoritate este destituirea", a adăugat influenta senatoare.

Într-un Congres divizat, această procedură are, în stadiul actual, puține șanse de reușită.

"A ignora încercările repetate ale unui președinte de a obstrucționa o anchetă asupra propriei atitudini necinstite ar provoca un prejudiciu profund și durabil acestei țări și ar sugera că atât președintele actual, cât și următorii sunt liberi să abuzeze de prerogativele acestei funcții", a mai scris Elizabeth Warren.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7656 secunde