Semnal de alarmă! Prea multe condamnări la moarte

253
Semnal de alarmă! Prea multe condamnări la moarte - executie76394900-1427880072.jpg

Articole recomandate

Raport îngrijorător al organizației Amnesty International. Numărul condamnărilor la moarte a crescut în 2014 față de anul anterior cu 28 de procente. Situația este pusă pe seama încercării unor state de a descuraja opoziția sau de a lupta împotriva terorismului. Egipt și Nigeria sunt date ca exemplu. Aceeași organizație constată, însă, o reducere a sentințelor capitale duse la îndeplinire.

Anul trecut au fost pronunțate 2.466 de condamnări la moarte la nivel mondial. Cele mai multe dintre ele au fost înregistrate în Nigeria, 659, și Egipt, 509. Majoritatea sentințelor date în Nigeria au legătură cu gruparea teroristă Boko Haram, în timp ce în Egipt hotărârile instanțelor, date în procese în masă ale membrilor Frăției Musulmane, au fost intens contestate de comunitatea internațională.

Amnesty International constată totuși o reducere în numărul execuțiilor, cu 22% față de anul 2013. Cele mai multe sentințe capitale puse în aplicare s-au înregistrat în Iran. Oficial au fost confirmate 289, dar neoficial se vorbește de peste 450 de execuții.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3622 secunde