Secretarul general al ONU cere aplicarea imediată a armistițiului privind Siria

88
Secretarul general al ONU cere aplicarea imediată a armistițiului privind Siria - secretarul-1519654094.jpg

Articole recomandate

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a făcut apel, ieri, ca rezoluția adoptată sâmbătă de Consiliul de Securitate privind Siria, prin care se cere un armistițiu de 30 de zile, să fie aplicată imediat, relatează AFP.

"Salut adoptarea rezoluției, dar mă aștept ca aceasta să fie aplicată imediat, pentru ca ajutorul și serviciile umanitare să fie furnizate imediat, pentru a putea alina suferințele poporului sirian", a declarat Guterres la Geneva, unde are loc o reuniune a Consiliului ONU pentru drepturile omului.

"Eforturile luptei împotriva terorismului nu primează niciodată", a spus el, în contextul în care Iranul, marele aliat al regimului sirian, a afirmat că ofensiva împotriva grupărilor teroriste va continua în regiunea Ghouta de Est, fief al rebelilor aflat sub asediu.

Locuitorii din această regiune așteaptă în continuare armistițiul cerut în unanimitate prin rezoluția Consiliului de Securitate al ONU.

"Rezoluțiile Consiliului de Securitate nu au sens decât dacă sunt efectiv respectate", a spus Guterres. "Națiunile Unite sunt pregătite să facă ceea ce este nevoie. Ghouta de Est, în special, nu poate aștepta. Este momentul să punem capăt acestui iad pe pământ", a insistat el.

Cel puțin 10 civili au fost uciși, ieri, în regiunea Ghouta de Est în Siria, în noi raiduri aeriene și tiruri cu rachetă ale regimului, conform Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3851 secunde