Secretarul de stat american, despre Kim Jong Un: "Este un tiran!"

244
Secretarul de stat american, despre Kim Jong Un:

Articole recomandate

Liderul Coreei de Nord, Kim Jong Un, pe care președintele american Donald Trump îl numește "prietenul său", este un "tiran", a declarat șeful diplomației SUA, Mike Pompeo, citat de France Presse. 
Întrebarea i-a fost pusă de un senator în cursul unei audieri parlamentare. După ce i-a reamintit că îl calificase anterior pe președintele venezuelean Nicolas Maduro drept un "tiran", el l-a întrebat pe Pompeo dacă aceeași calificare poate fi atribuită și lui Kim Jong Un. "Bineînțeles. Sunt sigur că deja am spus aceasta", a răspuns secretarul de stat american. 
Respectiva remarcă nu este de natură să faciliteze relațiile sale cu nord-coreenii, în timp ce Washingtonul se străduiește să relanseze negocierile privind dezarmarea nucleară după eșecul summitului Trump-Kim de la Hanoi, la sfârșitul lunii februarie, comentează agenția de presă citată. 
Phenianul l-a acuzat recent pe secretarul de stat american, precum și pe consilierul pentru securitatea națională al Casei Albe, John Bolton, că ar fi responsabili de eșec, deoarece - potrivit regimului nord-coreean - ar fi "creat o atmosferă de ostilitate și de neîncredere" la discuții. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2621 secunde