Scutul antirachetă american creează posibilitatea unui atac nuclear surpriză împotriva Rusiei

226
Scutul antirachetă american  creează posibilitatea unui atac nuclear surpriză împotriva Rusiei - scut-1493300616.jpg

Articole recomandate

Statul Major rus consideră că SUA ar putea lansa împotriva Rusiei un atac nuclear surpriză de la bazele scutului antirachetă american care încercuiesc teritoriul rusesc, a afirmat general-locotenentul Viktor Poznihir, șeful adjunct pentru operațiuni al Statului Major rus, în cadrul celei de-a VI-a Conferințe pe probleme de securitate de la Moscova, relatează RIA No-vosti și posturile de televiziune Zvezda și Rossia-24.

"Prezența bazelor americane antirachetă în Europa și a navelor cu echipamente antirachetă în apele mărilor și oceanelor în apropierea teritoriului rusesc creează o componentă puternică mascată care permite lansarea unui atac surpriză cu rachete nucleare asupra teritoriului Federației Ruse", a afirmat generalul Viktor Poznihir.

Sistemul de apărare antirachetă al SUA dispune de mijloace de detectare a lansărilor de rachete balistice rusești, a declarat generalul Poznihir, în prima zi a lucrărilor forumului de la Moscova, care s-a axat pe problema scutului antirachetă american în Europa.

Potrivit acestuia, creșterea potențialului scutului antirachetă american încu-rajează cursa înarmării și obligă celelalte țări să ia măsuri pentru a riposta. Desfășurarea scutului antirachetă american rupe echilibrul înarmării nucleare și complică dialogul pentru dezarmarea nucleară. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5356 secunde