Scutecele de unică folosință, interzise? Totul pentru pentru reducere cantității de gunoaie!

139
Scutecele de unică folosință, interzise? Totul pentru pentru reducere cantității de gunoaie! - scutecerefolosibilesauscutecedeu-1550749216.jpg

Articole recomandate

Vanuatu, una dintre țările cele mai vulnerabile în fața schimbărilor climatice, a anunțat că intenționează să interzică, începând de la 1 decembrie, utilizarea scutecelor de unică pentru reducerea considerabilă a cantității de deșeuri în lupta contra poluării, informează joi AFP.


Proiectul privind interzicerea scutecelor de unică folosință a fost anunțat de ministrul Afacerilor Externe al arhipelagului din Pacificul de Sud, Ralph Regenvanu, în cadrul unei conferințe organizate în Port Vila. Totodată, proiectul vizează și interzicerea tacâmurilor din plastic, a paharelor din polistiren, a bețelor din plastic pentru amestecarea băuturilor și a altor tipuri de ambalaje alimentare.


Oficialul a explicat că un studiu a demonstrat că scutecele de unică folosință reprezintă obiectul cel mai des întâlnit în deșeurile menajere din capitala arhipelagului. "Interzicerea va reduce în mod semnificativ cantitatea de deșeuri din plastic", a explicat ministrul într-un mesaj publicat pe Twitter.


Vanuatu este una dintre țările direct afectate de amenințarea încălzirii globale din cauza creșterii nivelului apei ca urmare a creșterii valorilor de temperatură. Prin urmare, arhipelagul este nevoit să adopte o politică de mediu foarte agresivă.


Anul trecut, Vanuatu a interzis pungile de plastic de unică folosință.


Interdicția privind utilizarea scutecelor de unică folosință trebuie să primească aprobarea oficială.


Scutecele de unică folosință - deșeuri ce nu sunt compostabile și biodegradabile - constituie o provocare majoră la adresa mediului înconjurător din cauza materialelor plastice și a substanțelor chimice aflate în componența lor.


Dejecțiile umane pe care le conțin reprezintă, de asemenea, o sursă de poluare deoarece ele scapă de procesul de reprocesare în sistemele de salubritate.


Totodată, procedeul de fabricare a scutecelor consumă o cantitate însemnată de apă, dar și de energie, contribuind astfel la încălzirea globală.


Amprenta ecologică a scutecelor de unică folosință este trecută, însă, pe planul secund de mulți dintre părinți, care le consideră mult mai practice în comparație cu scutecele reutilizabile lavabile, mult mai economice însă. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4354 secunde