Scrutin pentru ratificarea voinței de independență în Catalonia

145
Scrutin pentru ratificarea voinței de independență în Catalonia - scrutin-1511703022.jpg

Articole recomandate

Liderul separatist Carles Puigdemont și-a lansat, sâmbătă, în Belgia, campania pentru alegerile regionale în Catalonia, destinate să ratifice dorința de independență a regiunii, criticând totodată executivul spaniol și pe foștii săi parteneri din guvernul destituit, informează AFP.

În cursul referendumului asupra autodeterminării din 1 octombrie, "noi, catalanii, am demonstrat lumii că avem capacitatea și voința de a deveni un stat independent. Și în 21, trebuie să-l ratificăm", a declarat Carles Puigdemont, în sala de conferințe a unui hotel de la periferia orașului Bruges.

Aclamat de o audiență compusă din câteva zeci de persoane, fostul președinte al Cataloniei - destituit și aflat în exil - și-a prezentat lista pentru alegerile regionale, având ca fundal un drapel catalan și unul al UE, dar fără faimoasa "estelada", drapelul separatist.

În 27 octombrie, Parlamentul catalan a votat în favoarea independenței Cataloniei, declarație unilaterală urmată de punerea sub tutelă a regiunii de către guvernul central, provocând una dintre cele mai grave crize politice în Spania de când această țară a redevenit democratică în 1978.

Puigdemont s-a autoexilat împreună cu patru dintre foștii săi "miniștri" în capitala UE, unde este în stare de libertate condiționată.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4172 secunde