Schimb de prizonieri între Rusia și Ucraina. Pe cine a decis Putin să elibereze

132
Schimb de prizonieri între Rusia și Ucraina. Pe cine a decis Putin să elibereze - olegsenov-1567862461.jpg

Articole recomandate

Pregătirile au început sâmbătă pentru un schimb de prizonieri între Rusia și Ucraina, a anunțat televiziunea de stat rusă, difuzând imagini cu autocare care ies pe poarta închisorii Lefortovo din Moscova.


"Autocarele au părăsit închisoarea Lefortovo în cadrul pregătirilor pentru un schimb de prizonieri", a anunțat postul de știri Rossia 24. Corespondenți ai AFP au văzut două mașini cu geamuri fumurii părăsind închisoarea de înaltă securitate sub protecția poliției.


Nu este clar câți prizonieri vor fi implicați în acest schimb. Președintele rus Vladimir Putin a anunțat joi un apropiat schimb masiv de prizonieri între cele două țări, fără a preciza data la care va avea loc acest schimb.


Regizorul ucrainean Oleg Sențov, aflat în închisoare în Rusia, se află printre cei 35 de ucraineni care vor fi transferați sâmbătă de la Moscova la Kiev ca parte a unui schimb de prizonieri, a declarat avocatul său, citat de Reuters.


Mark Feighin, avocatul lui Sențov, a mai scris pe rețelele sociale că toți cei 24 de marinari ucraineni deținuți în strâmtoarea Kerchi anul trecut vor fi incluși în schimb.


Cei 24 de marinari ucraineni capturați anul trecut de Rusia, într-o confruntare directă între Moscova și Kiev, figurează printre prizonierii care vor fi schimbați între cele două țări, a anunțat sâmbătă avocatul lor, citat de AFP.


"După informațiile mele, se află la bordul unui vehicul. Toți cei 24″, a declarat Nikolai Polozov pentru AFP, adăugând că vor ajunge în Ucraina "în următoarele ore".


Două autocare au fost văzute sâmbătă dimineață ieșind sub escortă pe poarta închisorii de înaltă securitate Lefortovo din Moscova.


Reuters a transmis că un avion rusesc a aterizat în Kiev, potrivit Flightradar.


Sursa: Agerpres


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8494 secunde