Scandalul de corupție din Coreea de Sud. Fost ministru, arestat!

163
Scandalul de corupție din Coreea de Sud.  Fost ministru, arestat! - scandali-1482935306.jpg

Articole recomandate

Fostul ministru sud-coreean al Sănătății, Moon Hyung-Pyo, a fost arestat, ieri, în timp ce ancheta privind scandalul de corupție în care este implicată președinta Park Geun-Hye se extinde, a informat presa locală, citată de DPA.

Moon, care conducea Serviciul național de pensii de stat (NPS) din Coreea de Sud, a fost arestat sub suspiciunea de a fi făcut presiuni asupra fondului pentru a susține o fuziune între Samsung și filiale în perioada în care a fost ministru al Sănătății, a informat agenția de presă Yonhap.

Anchetatorii s-au declarat îngrijorați că Moon Hyung-Pyo ar putea încerca să distrugă probele. Ei au la dispoziție 48 de ore pentru a solicita un mandat oficial de arestare.

Park Geun-Hye este implicată într-un amplu scandal de corupție, care a determinat forul legislativ de la Seul să adopte, pe 9 decembrie, o moțiune privind începerea procedurii de destituire a președintei țării. În virtutea acestei proceduri, șefa statului a fost suspendată, iar Curtea Constituțională are la dispoziție 180 de zile pentru a se pronunța în acest caz. Dacă procedura de destituire va fi confirmată de Curtea Constituțională, atunci în termen de 60 de zile trebuie să fie organizate alegeri prezidențiale anticipate. Alegerile prezidențiale la termen sunt prevăzute pentru 20 decembrie 2017. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5663 secunde